> Դեռևս 2015-ի նոյեմբերին դիլիջանցի երիտասարդ ե

пятница, 26 декабря 2014 г.

Առաջարկում ենք համեղ և յուրահատուկ աղցաններ ամանորին բարի ախորժակ:

Պահքային Հալվա:
Բաղադրությունը
Պահքային Հալվա
Պահքային Հալվա
2 բաժակ ալյուր
0.5 բաժակ շաքարավազ
8 ճաշի գդալ բուսական յուղ
Ընկույզ ձևավորելու համար:
Պատրաստման եղանակը
 Քայլ 1
Մարմանդ կրակի վրա հալեցնել յուղը, այնուհետև լցնել ալյուրը և խառնել մինչև զանգվածը առնա համասեռ և ոսկեգույն /20 րոպե/:
 Քայլ 2
Ավելացնել շաքարավազը և արագ խառնել այնքան մինչև լուծվի /5 րոպե/:
Քայլ 3
Զանգվածը զգուշությամբ /քանի որ շատ տաք է/ լցնել միջին խորության ափսեի մեջ, հարթեցնել և ձևավորել ընկույզով: Թողնել որ սառչի: Անու՜շ:

Լոբիով և լոլիկով աղցան:
500 գր. լոբի
կես բաժակ ջուր
5 լոլիկ
մաղադանոս
2 ճ. գդալ բուսական յուղ
Լոբին ջրում խաշել: Պաղելուց հետո լոբուն խառնել փոքր կտորներով կտրտած լոլիկը, աղ ցանել, ավելացնել կտրտած թարմ մաղադանոսը, համեմել բուսական յուղով:
Ընկույզով սպանախ:

1 կգ. սպանախ
1 բաժակ ընկույզ
2-3 ճ. գդալ քացախ
կես բաժակ եռացրած հովացրած ջուր
աղ, սև պղպեղ
սխտոր
մաղադանոս
սպանախ
Սպանախը եփել, մզել, մսաղացով աղալ: Ընկույզը աղալ, հարելով քիչ-քիչ ջուր լցնել՝ մինչև ստացվի թթվասերի թանձրության զանգված, ավելացնել քացախ, աղ, պղպեղ, մանրած մաղադանոս, ճզմած սխտոր և լավ խառնել: Ստացված թանձրուկը խառնել աղացած սպանախի հետ, լցնել ափսեի մեջ և զարդարել նռան հատիկներով: Ընկույզով թանձրուկը կարելի է օգտագործել նաև եփած ճակնդեղի, կարմիր լոբիով աղցաններ համեմելու համար:
Պատրաստեք հավի սոուսով կրծքամիս հետևյալ բաղադրատոմսով:
Այն շատ համեղ Ամանորյա բաղադրատոմսեր է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:Այսօր առաջարկում ենք հավի դոշով ռուլետ պատրաստել և մատուցել սպանախով շատ հետաքրքիր մի խավարտի հետ:
Հավի սոուսով կրծքամիս
Ինչպես պատրաստել հավի սոուսով կրծքամիս
Հավի դոշը լայնակի կիսել, թեթևակի թակել, պետք է խոզապուխտի չափին համապատասխան կտոր ստանալ: Ստացված շերտերը համեմել աղի, պղպեղների և չոր ծիտրոնի խառնուրդով, ամեն շերտին մեկ շերտ խոզապուխտ և պանիր դնել, ռուլետ փաթաթել, չոփիկով ամրացնել: Սոուսի բաղադրիչները՝ թթվասերը, սպիտակ գինին, մանանենխն ու սխտորի պճեղը, լցնել հարիչի մեջ, թեթևակի համեմել աղ ու պղպեղներով, հարել: Ստացված սոուսը լցնել ջեռոցի տապակի մեջ, շարել ռուլետները, ամեն ռուլետին պանրի շերտիկ դնել, եփել 200* նախապես տաքացրած ջեռոցում 20 րոպե: Ռուլետները մատուցել որևէ խավարտով:
Պատրաստեք քեմենու բրդուճ հետևյալ բաղադրատոմսով:
Այն շատ համեղ Պատառ - Բուտերբրոդ է և կարելի է մատուցել Ամենօրյա սեղաններին:Մուսա լեռան խոհանոցից կարտոֆիլով և բլղուրով գնդիկներ ենք պատրաստելու, որոնք կոչվում են ՛Քեմենու Բրդուճ՛:
Քեմենու բրդուճ
Ինչպես պատրաստել քեմենու բրդուճ
Լոլիկը քերել, վրան ավելացնել աջիկան, լվացած բլղուրը, խառնել, մի կողմ դնել: Դեռևս տաք կարտոֆիլը տրորել, ավելացնել շատ մանր կտրտած կես գլուխ սոխը, կես պղպեղը, մաղադանոսը, նանան, քիմիոնը, լավ խառնել, ապա միացնել բլղուրի զանգվածին, աղ անել, ձեռքը թաթախել բուսայուղի մեջ և լավ հունցել: Եթե բլղուրը դեռևս պինդ է, զանգվածն էլ՝ ջրիկ, թողնել այն 10-15 րոպե հանգստանա, ապա գնդիկները ձևավորել, շարել ափսեի մեջ և մատուցել:
Ամենօրյա:
Պատրաստեք նռով աղցան հետևյալ բաղադրատոմսով:
Այն շատ համեղ Աղցան է և կարելի է մատուցել Ամանորյա սեղաններին:Աղցանը շարունակում է մեր սեղանին կարևոր տեղ զբաղեցնել: Աղցանին թթվաշ համ կարելի է տալ քացախով, կիտրոնի հյութով, սումախով կամ նռան հատիկներով:
Նռով աղցան
Ինչպես պատրաստել նռով աղցան
Խնձորը կլպել, սերմատուփը հեռացնել, ձողիկաձև կտրտել, ավելացնել նույն կերպ կտրտած թարմ վարունգը, թթու վարունգը, կանաչ սոխը, ջրքամած կանաչ ոլոռը, նռան հատիկները: Սոուս պատրաստել` խառնելով բուսայուղը, համեմել աղ ու սև պղպեղով, լցնել աղցանի վրա, զգուշորեն խառնել և մատուցել:
Բոլոր այս բաղադրատոմսերը, pahq.info կայքից:




Комментариев нет:

Отправить комментарий