> Դեռևս 2015-ի նոյեմբերին դիլիջանցի երիտասարդ ե

суббота, 21 декабря 2013 г.

SHNORHAVOR DZER GALIQ NOR TARIN,OGTVEQ MER TONAKAN XOHANOCIC BARI HAMTESUM!!!:

200 г филе куриное, 300 г картофеля, 400 г грибов (100 г – для украшения), 200 г моркови, 3-4 шт. яйца, 3 шт. лука, майонез, зелень – укроп, соль. Приготовление Картофель и морковь отварить до готовности. Остудить, почистить и отдельно натереть на мелкой терке. Куриное филе отварить, остудить и мелко нарезать. Грибы помыть, мелко нарезать. Лук очистить, мелко нарезать и обжарить на растительном масле, затем – добавить грибы, посолить и жарить до готовности грибов. Отварить яйца, остудить, очистить. Белки отделить о желтков и отдельно натереть на мелкой терке. На тарелку выложить картофель в виде головы лошадки. Смазать майонезом, далее – грибочки с луком, немножко снова смазать майонезом. На грибы выкладываем куриное филе (чуточку посолить), смазать майонезом. Далее – морковь – майонез – желтки яичные — майонез. И последний слой – белки ячные. Гриву, глазки делаем из грибочков. Украсить салат зеленью. : Բաղադրությունը 200 գր. հավի կրծքամիս, 200 գր. կաղամբ, 200 գր. վիտչինա, 100 գր. ցանկացած տեսակի պանիր, 2 հատ վարունգ, 2 հատ լոլիկ, մայոնեզ, աղ: Պատրաստման եղանակները Հավի կրծքամիսը խաշել և բզզկտել: Կաղամբը. վիտչինան, պանիրը, վարունգը, լոլիկը մանրացնել և բոլորը խառնել իրար, համեմել մի քիչ աղով: Այս ամենին ավելացնել մայոնեզը: Բարի ախորժակ Բաղադրությունը Խմորի համար` 4 ձու, 60 գր.շաքարավազ, 50 գր. սև շոկոլադ, 2 ճգ. ալյուր, 2 ճգ. կռախմալ, 3 ճգ. կակաո: Կաթնաշոռի խառնուրդի համար` 250 գր. կաթնաշոռ, 50 գր. շաքարավազ, 50 գր. կոկոսի փաթիլներ, 1 ձու, 2 ճգ. ալյուր: Գլազուրի համար` 120 մլ. կաթ 25 գր. կարագ, 100 գր. սև շոկոլադ, 50 գր. շաքարավազ: Պատրաստման եղանակները Խմորի համար վերցնել ձվերի դեղնուցը, վրան ավելացնել 30 գր. շաքարավազ և լավ խառնել, այնուհետև ավելացնել քերիչով անցկացված շոկոլադը: Ձվի սպիտակուցները հարել մնացած շաքարվազի հետ: Այն լցնել ձվի դեղնուցով պատրաստված խառնուրդի վրա, ավելացնել ալյուրը, կակաոն, կռախմալը և լավ խառնել: Այս զանգվածը լցնել տարայի մեջ և եփել ջեռոցում 175 աստիճան ջերմաստիճանով 25-30 րոպե: Կաթնաշոռի խառնուրդի համար, ձուն հարել շաքարավազի հետ, ավելացնել կաթնաշոռը և մնացած բաղադրիչները: Գլազուրի համար կաթը, շաքարավազը և կարագը դնել մարմանդ կրակին և եփել այնքան մինչև զանգվածը սկսի խտանալ: Ավելացնել շոկոլադը, լավ խառնել և վերցնել կրակից: Բաղադրությունը 4 հատ ձու, 6 ճգ. շաքարավազ, 1 տուփ թթվասեր, 2 բաժակ ալյուր, Ելակի սոուսի համար` 300 գր. ելակ, շաքարավազ ըստ ճաշակի: Պատրաստման եղանակները Ձվի սպիտակուցը առանձնացնել դեղնուցից: Սպիտակուցը հարել շաքարավազի հետ այքնան, որ կաթսան թեքելիս զանգվածը չթափվի: Դեղնուցը առանձին հարել, ավելացնել թթվասերը, սպիտակուցը և ալյուրը: Եփել ջեռոցում 200 աստիճան ջերմաստիճանում 20-30 րոպե: Ելակի սոուսի համար, ելակները մաքրել, բաժանել երկու մասի և շաքարավազ ավելացնել, այնուհետև դնել սառնարանում, որ սառչի 1-2 ժամ: Երբ կեքսը պատրաստ կլինի հյուրասիրել ելակի սոուսի հետ միասին: Բարի ախորժակ: Բաղադրությունը 1 միջին դդում, 1 բաժակ բրինձ, 1 բաժակ չրեր, 1 բաժակ ընկուզեղեն, 2 ճաշի գդալ յուղ, դարչին, բահար, աղ: Պատրաստման եղանակները Կտրել դդումի գլուխը,այնպես որ կափարիչ լինի իրեն:Ապա մաքրել դդումի միջուկը: Մանրացնել չրերն ու ընկուզեղենը և տաքացնել յուղի մեջ: Ավելացնել բրինձը, համեմել և լցոնել դդումը,այնքան որ կեսին հասնի: Լցնել ջուրը ծածկելով բրինձը: Ծածկել դդումի բերանը իր իսկ կափարիչով և եփել փռի մեջ մարմանդ կրակով, մինչև ջուրը ներծծվի և բրինձն ու դդումը եփված լինին: Բաղադրությունը 300 գր. կարմիր լոբի, 200 գր. ոսպ, 300 գր. սիսեռ, 200 գր. ձավար. 200 գր. սոխ, 50 գր. չամիչ, 500 գր. թթու կաղամբ, խառը կանաչի, աղ, պղպեղ, տոմատի մածուկ, բուսական յուղ: Պատրաստման եղանակները Մաքրել կարմիր լոբին, ոսպը, սիսեռը, ձավարը, որից հետո առանձին առանձին լվանալ: Սոխը նախքան տապակելը, մանրացնել կամ անցկացնել մսաղացով: Այնուհետև առանձին առանձին ավելացնել կարմիր լոբին, ոսպը, սիսեռը, ձավարը: Ստացված զանգվածը համեմել աղով, պղպեղով, մանրացված կանաչիով, տոմատի մածուկով և լավ խառնե: Թթու կաղամբը որոշ յամանակ թողնել հոսող ջրի տակ, ապա հանել բաժանել թերթերի և տապակած զանգվածով լցոնել: Կաթսայի մեջ տեղադրել 2 շերտ տոլմա, վռան լցոնել չամիչ կամ թթվաշ չիր: Կրկնել նույն հերթականությամբ, վերջում ավելացնելով ջուր: Եփել մինչև պատրաստվելը:

Комментариев нет:

Отправить комментарий